fbpx

eMail : post@skikunstforening.no / Adr: Skolebakken 2, 1408 Kråkstad

Omvisning på Nasjonalmuseet

Ski Kunstforening dro på omvisning for å lære mer om kunstneren Louise Bourgeois. Her er noen bilder og litt informasjon om en svært spennende kunstner.

Louise Bourgeois (født 25. desember 1911 i Paris, Frankrike, død 31. mai 2010 i New York City) var en berømt fransk-amerikansk kunstner som ofte ble omtalt som «Edderkoppkvinnen». Hun anses som grunnleggeren av retningen «confessional art».

Bourgeois er en av våre viktigste internasjonale samtidskunstnere særlig kjent for sine skulpturer og installasjoner med dristige uttrykk og alvorlige temaer. Kvinnerollen sto mye i fokus for hennes verk, noe vi ser i de berømte edderkoppskulpturene, kalt Maman (fransk for mamma). Bourgeois var opptatt av psykoanalyse og det underbevisste, og skildret ofte kvinnens rolle i et mannsdominert samfunn. Fra 1970-tallet ble hun sett på som et forbilde for den feministiske bevegelsen. Flere av verkene hennes formidler hennes egne traumer og savnet etter moren som døde da hun var 21 år gammel.

Bourgeois var aktiv som billedkunstner hele sitt yrkesliv, men oppnådde berømmelse sent i livet. Hun fikk sitt internasjonale gjennombrudd etter en utstilling ved Museum of Modern Art i New York i 1982.

Vi ble begeistret for Bourgeois og vil gjerne anbefale alle en tur til Nasjonalmuseet. Vi kommer til å ha flere omvisninger for våre medlemmer, så meld deg inn i Ski Kunstforening, dersom du vil være med neste gang!