fbpx

eMail : post@skikunstforening.no / Adr: Skolebakken 2, 1408 Kråkstad

Utstilling med Ingela Adamson og Morten Sørlie

Utstilling med Ingela Adamson og Morten Sørlie.

Velkommen til utstilling med Ingela Adamson og Morten Sørlie. Vernissasjen er åpen for alle og dørene åpnes klokken 12:00 lørdag den 15. april. Det blir underholdning og lett servering.

Utstillingen kan sees følgende datoer:

  • Lørdag 15. april og søndag 16.april fra klokken 12:00-15:00
  • Lørdag 22. april og søndag 23. april fra klokken 12:00-15:00

Program, adresse og kart finner du nederst. Arrangementet er gratis.

Ingela Adamson

Ingela er født og vokst opp i Sverige, men kom til Norge for 50 år siden. Hun har utdannelse fra Nyckelviksskolan i Stockholm og Göteborg Konstskola. Hun er medlem av Norske Billedkunstnere, Tegnerforbundet og Landsforeningen Norske Malere. Hun forteller selv at hun får arbeidslyst av å se andres arbeid. Det gjør hun ved å besøke gallerier, museér og å lese kunstblader. Ingela tegner med blyant på papir, av foto fra nett, på aviser, blader og på egne fotografier. Hun klipper i stykker tegningene og syr dem sammen igjen til nye bilder og arbeider for det meste i A4-format — alltid i svart hvitt. Ingela kjenner seg igjen i et sitat fra maleren Leonard Rickhard. Han sa: «Maleriet kan skilte med — når det er vellykket — en avansert refleksjon rundt rom og flate, og dette med koloritt”. Hun føler at det er akkurat slik hun har det med sine tegninger. Ingela beundrer Hannah Höch, Marina Abramovic, Tim Flach og Brynhild Winther.

Ingela Adamson
Ingela Adamson
Ingela Adamson
Ingela Adamson

Morten Sørlie

Morten er født i 1954 og er oppvokst i Ski. Han arbeider med både tegninger og digitale collager. Han forteller at han er opptatt av å skape bilder som helst skal være litt underlige og mystiske.

Blyantfantasiene er mitt mest originale og personlige uttrykk, og er nok det jeg liker aller mest å lage, men det er viktig for meg å ha flere uttrykk gående hele tiden.

Morten Sørlie

Morten er inspirert av surrealisme, naivisme og tidlig kunst (1400 og 1500-tallets mestere). Kunstnere som har inspirert hans arbeider er blant annet Hieronymus Bosch, Pieter Brueghel, Salvador Dali, René Magritte, Max Ernst, Paula Rego, Balthus og Frida Kahlo samt norsk grafikk/tegnekunst. Eksempler her er Sverre Malling og Arne Bendik Sjur.

Morten Sørlie
Morten Sørlie
Morten Sørlie
Morten Sørlie

Program:

  • Dørene åpnes og gjestene får et velkomstglass og enkel servering
  • Ny styreleder i Ski Kunstforening åpner utstillingen med noen ord
  • Sang av Marika Lejon
  • Cello-spill av Lorren Karlotta (7) som er elev ved Kulturskolen

Her er kart til Ski Kunstforening