fbpx

eMail : post@skikunstforening.no / Adr: Skolebakken 2, 1408 Kråkstad

Vernissasje med Ingela Adamson og Morten Sørlie

Vernissasje Ski Kunstforening

Lørdag åpnet det helt ferske styret vernissasje i Det Gule Huset hos Ski Kunstforening. Ny styreleder, Marika Lejon, åpnet utstillingen med sang. Lorren Karlotta på 7 år fra Kulturskolen, spilte cello.

Det Gule Huset kunne by på velkomstdrink og ferske kanelboller. Gjestene fikk høre mer om det nye styret og deretter ble kunstnerne intervjuet. Publikum kunne også stille spørsmål. To svært spennende kunstnere ble presentert med to helt forskjellige uttrykk.

Vernissasje med Ingela Adamson og Morten Sørlie
Åpning av utstilling med Ingela Adamson i midten og Morten Sørlie til høyre.

Ingela lager nydelige tegninger med blyant på papir. Hun tegner gjerne også fra foto på nett, på aviser, blader og på egne fotografier. Hun klipper i stykker tegningene og syr dem sammen igjen til nye bilder. Hun arbeider for det meste i A4-format — alltid i svart hvitt. Sømmene på bildene hennes er pene, og kan gjerne minne om de stramme sømmene på skinnvarer og vesker. Bildene hennes har et unikt uttrykk. Ingela er utdannet fra Nyckelviksskolan i Stockholm og Göteborg Konstskola.

Ingela Adamson med nydelige sømmer i tegningene.
Ingela Adamson med nydelige sømmer i tegningene.

Morten Sørlie er født og oppvokst i Ski. Han har et annet uttrykk enn Ingela, men jobber også med å sette sammen bilder og lage noe nytt. Han arbeider med både tegninger og digitale collager og er opptatt av å skape bilder som skal være litt underlige og mystiske.

Morten Sørlie er opptatt av mystikk og har et fargerikt uttrykk.
Morten Sørlie er opptatt av mystikk og har et fargerikt uttrykk i mange av sine bilder.

Gjester i alle aldre er velkommen

Under åpningen var det både unge og eldre. Ski Kunstforening ønsker spesielt å satse mer på de unge fremover. Kunst er viktig for alle og det er viktig å ha aktiviteter som også favner unge kunstnerspirer.

Kunst cafe
Kunstcafeén er populær etter å ha sett alle de flotte kunstverkene.

Siste mulighet for å se utstillingen er lørdag 22. april og søndag 23. april fra klokken 12:00-15:00. Ved cafeén er det et eget bord for barn som vil tegne, og vi henger opp kunsten i gangen. Vi har også et stort bilde av Kai Fjell som endelig er på plass på veggen. Hjertelig velkommen er dere!

Barn er hjertelig velkommen til å tegne hos oss.

Les mer om utstillingen med Ingela Adamson og Morten Sørlie.