fbpx

eMail : post@skikunstforening.no / Adr: Skolebakken 2, 1408 Kråkstad

Utstilling med Eirik Gjedrem

Eirik Gjedrem, utstilling i Ski Kunstforning


Velkommen til «Gjensyn» med Eirik Gjedrem. Tema for utstillingen er «Bybarn møter kunst i bevegelse».

«Gjensyn»


Ski Kunstforening har den store glede av å presentere en eksklusiv utstilling av Eirik Gjedrems keramiske skulpturer. Skulpturene plasseres rundt Ski Storsenter fra 1. juni til 10. august 2024. Besøkende har muligheten til å oppleve enorme keramiske verk av Eirik Gjedrem, som er en anerkjent kunstner fra Sørlandet. Han er opprinnelig fra Ås og bringer for første gang sin kunst til Follo-området, hvor han har sine røtter.

I 1997 mottok Gjedrem Kunsthåndverkprisen og hans verk er en del av samlinger i prestisjetunge institusjoner som Permanenten (tidligere KODE 1) og Nasjonalmuseet. Kunstsilo i Kristiansand har gjort en rekke innkjøp av Gjedrems skulpturer. Skulpturene er estetisk tiltalende, funksjonelle og interaktive, også brukt som klatreobjekter av barn, slik som de populære skulpturene på Torget i Kristiansand. Det er på denne måten Ski Kunstforening ønsker at barn som leker i Ski, skal få oppleve kunst mens de er i bevegelse og lek.

Vernissage og skulpturverksted


For Ski Kunstforening er denne utstillingen et initiativ for å styrke samhold og kunstnerisk interesse i lokalsamfunnet for både barn, unge og voksne. Derfor vil det også bli arrangert skulpturforming for barn, hvor de får utforske sin egen kreativitet ved å forme skulpturer sammen med Eirik Gjedrem etter vernissagen. Denne aktiviteten vil finne sted på Ski Storsenter fra klokken 13:00 til 15:00 lørdag 01. juni, hvor barna kan lære å uttrykke seg kunstnerisk. Selve vernissagen starter 12:00 ved hovedinngangen til Ski Storsenter. Det blir lett servering og underholdning.

Utstilling i Ski Kunstforening


I tillegg til de store utendørs skulpturene vil det være en samtidig salgsutstilling av mindre verk i Ski Kunstforening i Det Gule Huset på Kråkstad. Her blir det åpent barneverksted under hele utstillingsperioden (alle helgene i hele juni). Ski Kunstforening inviterer alle til å delta i sommerens arrangementer, engasjere seg i kunsten, og gjerne bli medlem i foreningen. Med åpen café og gratis inngang gjennom hele sommeren håper vi å tiltrekke både fastboende og besøkende til en sommer med kreativ utfoldelse og kunstnerisk fellesskap.

Vi gleder oss!

Praktisk informasjon

Vernissage 01. juni klokken 12:00 ved hovedinngangen til Ski Storsenter. Skulpturforming for barn med Gjedrem på storsenteret samme dag fra 13:00-15:00. Skulpturene står rundt Ski Storsenter frem til 10. august. Les om utstillingen i Ski Kunstforening under.

Utstilling med Eirk Gjedrem i Ski Kunstforening

Salgsutstilling med mindre verk av Eirik Gjedrem i Ski Kunstforening (Det Gule Huset), Skolebakken 2 på Kråkstad. Åpent alle helger i hele juni fra 12:00-15:00. Her er det åpen café og barneverksted for barn i åpningstiden.


Utstillingen er finansiert med støtte fra Sparebankstiftelsen og Norske Kunstforeninger.

Takk